Curs

Taller d'improvisació amb Marcel·lí Bayer

A càrrec de Marcel·lí Bayer
Organitzador: Mont Music Festival
 

Del 17 de octubre al 18 de octubre

2 dies | 12 hores

Santa maria de Palautordera , Carrer de l'Empordà, 30, 08460 Santa Maria de Palautordera, Barcelona

Veure mapa

75,00

“L’últim que hauries de fer és confiar en el material que ja es troba prefixat en la teva ment però, al mateix temps, si dintre del teu cap no hi ha material prefixat, no trobaràs mai la manera de començar. Heus aquí la gran paradoxa de la improvisació. Com més control tinguis, més lliure seràs!” (Evan Parker, saxofonista i improvisador)

En aquest curs d’iniciació a la improvisació, impartit en tres sessions per en Marcel·lí Bayer, abordarem una sèrie de conceptes fonamentals que giren al voltant de la creació musical instantània: Com improviso des del no-res? Com puc crear música al moment amb una mentalitat compositiva? Quines són les diferències entre la improvisació idiomàtica i la no idiomàtica? Si crear i interpretar música són actes de creació, escoltar-la què és? En quines parts del cos penso, quan faig música? Com puc trobar el meu espai, a l’hora de fer música en grup? Com puc millorar en la pràctica del meu instrument, incorporant recursos de la improvisació en el meu dia a dia? Qui sóc, què hi faig aquí?

Totes aquestes qüestions seran abordades des de la pràctica instrumental: el curs serà eminentment pràctic!

Any 1968, el compositor Frederic Rzewsky preguntà a Steve Lacy (saxofonista i improvisador):

- Senyor Lacy, em podria explicar vostè la diferència entre la improvisació i la composició en 15 segons?

- En 15 segons l’exposaré: La diferència entre la improvisació i la composició és que a l’hora de compondre tens tot el temps del món per decidir què vols fer en 15 segons mentre que, a l’hora d’improvisar disposes tan sols de 15 segons.

 

Dies de la formació:
  • 17/10/2020
  • 18/10/2020
Horaris:
Dissabte i diumenge pel matí de 10h a 14h
Idioma:
Català, Castellà, Anglès
Data límit per inscriure's:
16/10/2020
Observacions:
Places limitades 10 inscrits
Al final del curs es realitzarà un concert en el marc del Mont Músic Festival
Formadors
Marcel·lí Bayer

Grau superior en l’especialitat de saxo jazz a l’ESMuC

Més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text