Music.cat

El teu espai de formació musical
Curs

Direcció i pedagogia del cant coral infantil

 

Del 22 de gener a l'27 de març

8 dies | 60 hores

Barcelona, C/Padilla, 155, 08013, Edifici L’Auditori

Veure mapa

350,00

Per a directors de cor, mestres de música, professors de cant coral i altres persones que vulguin formar-se a l'entorn del cant coral infantil.

Aquesta serà la dotzena edició d'aquest curs que pretén aportar una formació 360º al voltant de la figura del director o responsable d'un grup de cant coral infantil. El curs està estructurat en diversos grups i itineraris per a tots els interessos i nivells amb la intenció que pugui ser tant una formació inicial o contacte puntual amb el món del cant coral infantil com una formació continuada per a persones experimentades.

 

CONTINGUTS:

Repertori: Quin repertori és adequat per a cada edat? Com puc fer una bona tria de repertori per al meu grup? Quines peces són les més convenients i per què?

Recursos, pedagogia i didàctica d'assaig: Parlarem sobre com aconseguir una bona dinàmica per tal que el treball sigui interessant, àgil, efectiu, estimulant, etc. 

Tècnica vocal: Quines característiques vocals són les pròpies de cada edat? He de donar indicacions tècniques a totes les edats per igual? Com puc ajudar als infants a utilitzar millor la seva veu? Conec prou bé la meva veu com per ser un bon model? Totes aquestes qüestions, sumades a exercicis i recursos per preparar vocalment el grup per al treball, seran un altre dels eixos d'aquest curs. 

Tècnica del gest de direcció: Dins del curs, es farà treball de la tècnica específica de direcció, que és una eina molt útil per poder conduïr un assaig amb agilitat. Es treballarà per grups adeqüats al nivell de cadascú, segons si es tenen coneixements previs o l'alumne s'inicia en la direcció.

Pràctiques amb cor pilot: Tot el treball fet a les sessions de direcció i pedagogia d'assaig es materialitza en sessions pràctiques amb cor pilot, moment en que els alumnes podran posar en pràctica el seu aprenentatge davant d'un grup de nens i nenes cantaires.

"Treballem amb...": Els continguts del curs es complementen amb sessions monogràfiques que volen ser una petita finestra a altres elements complementaris de la formació, totes elles amb professors convidats.

 

ITINERARIS:

Per a un millor aprofundiment en la pedagogia especifica, es demana a cada alumne que descrigui la franja d'edat en la que està més interessat en formar-se, i s'establiran grups de treball en funció d'aquesta tria.

- Petits-Mitjans (infants de 4 a 8 anys, aproximadament), amb Mireia Besora*

- Mitjans-Grans (infants de 9 a 16 anys, aproximadament) amb Isabel Mantecón*

(*) Els alumnes tindran l'oportunitat de treballar amb les dues professores independentment de l'itinerari que escullin, ja que hi haurà sessions combinades o conjuntes entre itineraris. També, de manera conjunta, es treballarant aspectes globals del cant coral, indistints a l'edat dels cantaires.

 

Aquest curs es desenvolupa paral·lelament al CURS PER A PIANISTES ACOMPANYANTS DE COR (matexes dates i mateix espai). Els alumnes podran preparar petites intervencions conjuntes per tal de poder treballar sobre com enfocar un assaig amb pianista acompanyant, sempre i quant les professores ho creguin convenient.

 

 

Dies de la formació:
  • 22/01/2022
  • 23/01/2022
  • 12/02/2022
  • 13/02/2022
  • 12/03/2022
  • 13/03/2022
  • 26/03/2022
  • 27/03/2022
Horaris:
Dissabtes de 09.30 a 13.30 i de 15.15 a 19:15h
Diumenges de 10.00 a 14.00h.
Material necessari per assistir a la formació i/o recomanacions pels alumnes:
Un cop feta la inscripció, s'enviarà als alumnes el joc de partitures del curs. Cal preparar aquestes peces prèviament i portar-les estudiades el primer dia del curs.
Idioma:
Català
Data límit per inscriure's:
16/01/2022
Contacte:
formacio@scic.cat
Altres:
El curs està reconegut pel Departament d'Ensenyament com a formació de 60 hores, 48 de les quals seran presencials i 12 de treball a casa (preparació de materials avaluables).
Per obtenir el certificat caldrà fer un mínim del 80% d’assistència. S’avaluaran les pràctiques de direcció i el treball de preparació previ.


En cas que el curs no es pugui realitzar a causa de les restriccions sanitàries, es retornarà el 100% de l'import de l'inscripció.
Formadors
Mireia Besora Tondo

Professora a l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls, on a més hi coordina el projecte Escola Oberta amb la voluntat d'obrir l'escola a tots els infants de la ciutat. Dirigeix el Cor Èulia del mateix lloc. És formadora de formadors i ha impartit cursos per a mestres a l’AEMCAT (Associació d’Ensenyants de Música de Catalunya), a l’EMM Pau Casals d’El Vendrell i a MEG (Minyons i Guies de Catalunya) a Barcelona, entre d’altres.

Més informació
Isabel Mantecón Vallejo

Professora de cant coral a l’Escola de Música de La Garriga i l'Escola de Música Municipal de Sant Cugat. És directora del Cor de Cambra de la Diputació de Girona. També dirigeix les formacions La Fuga i Cor Jove Sinera.

Més informació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text