Music.cat

El teu espai de formació musical

Anna Romaní

PRESENTACIÓ

Ballarina, coreògrafa i pedagoga de música i moviment.

CURRÍCULUM

Llicenciada en Interpretació de la dansa i Coreografia a l’Institut del Teatre (2017), la seva ciutat natal. Formada en música i arts plàstiques des de molt jove, però consagrada sobretot a la dansa. Estudia tècnica clàssica, contemporània i tradicional, i s’especialitza en dansa del Renaixement i del Barroc amb els millors mestres a nivell internacional.

Comença la seva activitat professional com a ballarina de les companyies franceses Ensemble Donaïres i L’Eventail, i ho combina amb produccions puntuals amb la Cie. Outre Mesure, RenaiDanse o Le Poème Harmonique. És coreògrafa i membre fundadora d’Els Pirates Teatre, actuals gestors del teatre El Maldà, amb qui ha tingut ocasió de debutar com a actriu a les obres “Barbes de balena” o “La mascarada”. Com a creadora es mou sempre en projectes interdisciplinaris, creant diversos concerts escenificats amb els grups Diatessaron, Forma Antiqva, Ensemble Santenay, Il Profondo, La Sonorosa, Divina Mysteria, Mensa Sonora o Vespres d’Arnadí.

Com a pedagoga, s’interessa en el mètode Orff sota l’exemple de Verena Maschat (Orff-Institut de Salzburg). Tant en les classes per a nens, adolescents o adults, cos i música hi són sempre presents i de manera integrada. Imparteix classes regulars a l’EMM Can Ponsic, a Xamfrà Centre de música i escena del Raval, a l’Escola Luthier Dansa i al Conservatori de Badalona. A més, és cridada per oferir cursos i master class arreu d'Europa, sobretot a França, Bèlgica i Alemanya.

La investigació sempre ha anat lligada al seu desenvolupament com a ballarina. Juntament amb Marc Riera, és directora artística de la seva pròpia companyia, Xuriach, amb qui fan recerca i proposta artística sobre la música i la dansa que es ballava a Catalunya durant els segles passats i el seu lligam amb les tradicions actuals. També amb Ana Yepes manté un projecte editorial ambiciós sobre la relació entre les fonts de dansa ibèrica i les d’altres indrets d’Europa, pel qual van obtenir una beca del Centre National de la Danse de París (2013). I en el camp de la investigació contemporània, crea la plataforma d’experimentació EMPIRIC al costat de Sonia Fernández Lage, amb qui també obtenen una beca de l’OSIC (2017).

Veure formacions
12
desembre
2020
12 hores
Streaming
Follies!! ...online
60,00€

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text