Èlia Bastida

PRESENTACIÓ

Èlia Bastida Gibert, violinista, saxofonista tenor i cantant.

CURRÍCULUM

Èlia Bastida Gibert, violinista, saxofonista tenor i cantant. 


A l’edat de 25 anys ha gravat més de 25 CD’s. Compte amb dos discos al seu nom: el primer gravat l’any 2017 anomenat “Joan Chamorro presenta Èlia Bastida” i el seu últim treball tret l’any 2019 anomenat “The Magic Sound of the Violin” (Èlia Bastida & Joan Chamorro Quartet feat. Scott Hamilton). 

 

 


Les gravacions de discs que ha fet són: 8 amb la Sant Andreu Jazz Band, 13 de la col·lecció “Joan Chamorro presenta...”, “Joan Chamorro New Quartet feat. Scott Hamilton”, “Feeling Good” amb Joan Chamorro i Andrea Motis, “Mattinata” amb l’orquestra Barcelona Filharmonia, “Escampa la boira” amb Eduard Iniesta i “Clarinet for dreamers” de Fredrik Carlsquist. També ha participat en dos discs adjunts als llibres “Filosofía, ¿qué es eso?” i “Sabiduría y gratitud” de Vicente Merlo i ha gravat en la música de la pel·lícula “Tots volem el millor per ella” de Mar Coll. 

 

 


En la seva trajectòria dins de la Sant Andreu Jazz Band ha gravat amb solistes de talla mundial com Scott Hamilton, Luigi Grasso, Dick Oatts, Enrique Oliver, Pasqualle Grasso, John Erik Kellso, John Allred, Toni Belenguer, Joel Frahm, Joe Magnarelli, Scott Robinson, entre d’altres. Fent concerts per Suècia, Suïssa, Itàlia, França i Espanya. 

 

 

Ha estat guanyadora de dues beques: la beca corresponent a la JONCA i la Beca Anna Riera. 

 

 


Èlia Bastida va començar a estudiar violí a l’edat de 4 anys amb el professor Pablo Cortés, mentres a la vegada va estudiar llenguatge musical i piano a l’EMM Eixample J. M. Serrat. A partir dels 11 anys va estudiar al centre integrat Institut Escola Oriol Martorell (estudis de primària, E.S.O. i batxillerat juntament als estudis musicals), obtenint el títol de grau mitjà amb l‘especialitat de violí clàssic. 


Va formar part de diverses orquestres clàssiques com la JONCA (com a concertino i solista), la JOHG, la JOSV i l’Orquestra Barcelona Filharmonia i també del grup de música popular De Soca-rel.


L’any 2012 va entrar a la Sant Andreu Jazz Band, dirigida per Joan Chamorro, on va començar la seva trajectòria en l‘especialitat del jazz. 


A partir de l’any 2013 va continuar la seva formació de violí clàssic rebent classes particulars de Raquel Castro i Pablo Cortés i la formació de jazz amb Joan Chamorro, Ignasi Terraza i Alfons Carrascosa.


L’any 2013 va començar a cursar el superior de violí jazz a l’ESMUC. Paral·lelament l’any 2015 va començar a tocar el saxo tenor (amb Joan Chamorro) i a fer classes de cant modern (amb Clara Luna i més endavant amb Carme Canela). 


Ha obtingut els estudis superiors de violí jazz a l’ESMUC, i actualment es troba fent concerts amb diversos projectes i donant classes de violí jazz a l’escola de música AULA7 de Barcelona, a la vegada que està preparant la seva pròxima gravació “Èlia Bastida meets Scott Hamilton with Joan Chamorro quartet”. 

 

Veure formacions
04
setembre
2020
20 hores
Streaming
7 JAZZING FESTIVAL DE JAZZ DE SANT ANDREU-2 JAZZ EDUCATION STAGE
75,00€
04
setembre
2020
1.5 hores
Streaming
El paso de la música clásica al jazz.El violín como un instrumento más dentro del swing, el be-bop, bossa...
10,00€

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text