Music.cat

El teu espai de formació musical

Francesc Tomàs “ Panxito”

PRESENTACIÓ

Músic català, mexicà de naixement (México DF, 1961)

 

 

CURRÍCULUM

En la seva formació hi conflueixen l'entorn familiar, l'escola clàssica, l'autodidàctica popular i diverses immersions en el folklore i la musicologia històrica. Professional des de 1980 ha participat en més de cinquanta enregistraments i uns quaranta projectes artístics (Tlalli, La Cobla Mínima, Clau de Lluna, Sol i Serena, Stukat del Bolet, La Criatura Verda, Niu, etc) amb els que ha trepitjat escenaris i places de quatre continents.

 

Aficionat a l'etnomusicologia, músic arranjador i compositor (film Solitud de Romà Guardiet), intèrpret de cordòfons tradicionals i antics (viola lírica, guitarra, llaüt...), músic de sessió per la dansa, glosador, pedagog i dinamitzador cultural (Divendres a la Plaça del Rei, GirOnaFolc, La Violinada, Companyia Xuriach...)

 

Ha fet de mestre a l’Aula de Música Tradicional i Popular , l'Orfeó Català de Mèxic, l'Orfeó de Sants, Talleret d’Argelaguer, Casino Menestral de Figueres, Escola de Música de Besalú, Escoles d’estiu de la FESTCAT, a les Jornadas de Cultura Catalana del Museo Nacional de Antropología e Historia de Mèxic, DF, i a molts altres seminaris, cursos i tallers arreu del món.

 

Com a soci fundador de CLAU, SCCL gestiona diversos projectes formatius i professionals com ara  l'AulaTradi de Salt. Ha fet i fa de tècnic de so, tècnic de cultura, road manager (Los Cojolites, Grupo Mono Blanco, Los Brujos de Huejutla, María Inés Ochoa), community manager i gestor cultural. Ha estat regidor de cultura, comunicació i noves tecnologies a Argelaguer, el petit poble de la Garrotxa on viu i on han nascut els seus quatre fills, també músics.

Veure formacions
12
desembre
2020
2 hores
Streaming
Les Follies de la Jota
5,00€
12
desembre
2020
12 hores
Streaming
Follies!! ...online
60,00€

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la teva experiència i els nostres serveis, analitzant la navegació en el nostre lloc web. Si contínues navegant considerarem que acceptes el seu ús. Pots obtenir més informació en la nostra Política de cookies.

Tancar text