Music.cat

Tu espacio de formación musical
Curso

Curs de rap online

Organizador: Versembrant
 
Formación online | 15 horas
50,00

Aquest curs està destinat a tot el professorat que vulgui implementar el rap com a eina pedagògica en el sí de l'aula. Abordarem la relació existent entre les dues disciplines artístiques que formen el Rap: la música i la poesia. Exposarem quin vincle hi ha entre l'estrofa i els compassos i també donarem resposta a diverses qüestions cabdals: què són l'accent i el tempo? I els modes rítmics? Quins tipus de rima es poden utilitzar i com té sentit aprendre-les i classificar-les? Què és el flow i quants estils n'hi ha?


Som la Bittah, el Joel i el Pau, MCs, educadors i socis treballadors de la cooperativa Versembrant, una escola itinerant que participa en projectes de creació musical a diferents centres educatius del territori. Amb un ampli recorregut tant en l’educació formal com la no formal,  aspirem a posar la música al servei de la reflexió crítica i entenem l’art com la psicotècnia dels sentiments.

Una de les concepcions, errònia, més estesa en la societat en general i en la comunitat educativa en particular és que el rap és un estil menor tant en l’àmbit literari com en el musical. 

Dedicarem els següents vídeos, en els que parlarem de compàs, mètrica, de rima, flow, recursos fonètics, literaris… a desmuntar aquesta idea i a aprendre les claus i la profunditat del gènere, tant amb la nostra experiència artística com també amb la d’altres artistes que de ben segur coneixereu. 

Amb un total de 6 vídeos, esperem que aquest curs sigui útil per tot tipus de persones i nivells: des de gent que no hagi sentit parlar mai d’escriptura o rap fins a gent amb bagatge en aquesta disciplina. 

Material necesario para asistir a la formación y/o recomendaciones para los alumnos:
No es necessita cap material.
Idioma:
Català
Contacto:
administracio@versembrant.cat
Formadores
Alba Martínez (aka. Bittah)

L’Alba, aka. Bittah , MC del barri del Coll, membre del grup de música urbana Tribade, educadora i graduada en Psicologia. Vinculada als moviments socials i amant dels gats.

Más información
Joel Prieto (aka. Fetitxe13)

El Joel, MC a Fetitxe13, educador i enamorat de l’art i graffiter de vella fornada. Estudiant de mestre a la URV. Director d’educació en el lleure i membre actiu de l’associacionisme cultural al camp de Tarragona.

Más información
Pau Llonch

El Pau és educador i economista. Impulsor del projecte després d’haver realitzat centenars de tallers arreu del país. És director financer i de projectes de la cooperativa. Ex-membre d'At Versaris. Militant al Seminari Taifa. Pare, marxista i melòman.

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text