Music.cat

Tu espacio de formación musical
Curso

GOSPEL - First Steps

Organizador: Ramon Escalé
 
Formación online | 8 horas
40,00

 - - - Castellano mas abajo

Després de 25 anys d’infinitat d’experiències i vivències al voltant del món del Gospel, us presento aquesta col·lecció on a partir de blocs/ capítols de tres temes de diferents estils, compartiré amb vosaltres tot allò que he anat aprenent al llarg d’aquest camí.

I com si fóssim en un assaig, us aniré comentat tots els aspectes musicals i emocionals que conformen el Gospel i la meva personal visió del seu aprenentatge 

Potser el más important d’entrada, és entendre que nosaltres no podem ser qui no som, és a dir no podem cantar ni viure el Gospel de la mateixa manera que ho viuen els afroamericans. Lluny de ser un obstacle, i fruit de l’experiència i de moltes xerrades amb els meus referents com Bazil Meade, Donald Lawrence, Isaac Cates, Lurine Cato, Daniel Thomas i altres, he anat entenent que precisament la nostra aportació al Gospel és cantar-lo des de la nostra cultura i les nostres arrels i d’aquesta manera contribuir a que sigui la música universal que ara mateix ja és.

Tras 25 años de infinidad de experiencias y vivencias en torno al mundo del Gospel, os presento esta colección donde a partir de bloques / capítulos de tres temas de diferentes estilos, compartiré con vosotros todo lo que he ido aprendiendo a lo largo de este camino.

Y como si estuviéramos en un ensayo, os iré comentado todos los aspectos musicales y emocionales que conforman el Gospel y mi personal visión de su aprendizaje

Quizás lo más importante de entrada, es entender que nosotros no podemos ser quienes no somos, es decir no podemos cantar ni vivir el Gospel del mismo modo que lo viven los afroamericanos. Lejos de ser un obstáculo, y fruto de la experiencia y de muchas charlas con mis referentes como Bazil Meade, Donald Lawrence, Isaac Cates, Lurine Cato, Daniel Thomas y otros, he ido entendiendo que precisamente nuestra aportación el Gospel es cantar -el desde nuestra cultura y nuestras raíces y de esta manera contribuir a que sea la música universal que ahora mismo ya es.

- - - Castellano mas abajo

En aquest capítol aprendrem i treballarem les cançons tradicionals "Yes Lord, yes", "Satan we're gonna tear your kingdom down" i " I can go to God in Prayer"

Així doncs, a partir de l’aprenentatge de les cançons tindré l’oportunitat de compartir amb vosaltres tot el que he anat i seguiré descobrint en aquest apassionant viatge. 

En cadascun dels capítols tractarem a fons:

Aspectes musicals bàsics com la cohesió tímbrica en l’unisò i l’harmonia, les dinàmiques, accentuacions, subdivisions rítmiques, polirrítmies, engranatges.

Les estructures internes de comprensió de les diferents parts que conformen un tema, l’antífona (pregunta/resposta) entre solista i cor, les parts open i improvisades.

L’energia única que desprèn el Gospel, el significat profund de les lletres més enllà del fet estrictament religiós, la recerca de moments emocionals catàrquics.

A més a més, també incloure reflexions i petites xerrades on explicaré la meva visió personal del que és i ha representat a nivell vivencial el Gospel a la meva vida, molt més enllà de ser la música increïble que és.

En este capítulo aprenderemos y trabajaremos los temas tradicionales "Yes Lord, yes", "Satan we're gonna tear your kingdom down" y " I can go to God in Prayer"

Así pues, a partir del aprendizaje de las canciones tendré la oportunidad de compartir con vosotros todo lo que he ido y seguiré descubriendo en este apasionante viaje.

En cada uno de los capítulos trataremos a fondo:

Aspectos musicales básicos como la cohesión tímbrica en los unísonos y la armonía, las dinámicas, acentuaciones, subdivisiones rítmicas, polirritmia, engranajes.

Las estructuras internas de comprensión de las diferentes partes que conforman un tema, la antífona (pregunta / respuesta) entre solista y coro, las partes open e improvisadas.

La energía única que desprende el Gospel, el significado profundo de las letras más allá del hecho estrictamente religioso, la búsqueda de momentos emocionales catárquicos.

Además, también incluiré reflexiones y pequeñas charlas donde contaré mi visión personal de lo que es y ha representado a nivel vivencial el Gospel en mi vida, mucho más allá de ser la música increíble que es.

 

Idioma:
Català
Contacto:
info@harmony-games.com
Otros:
En cada capítol trobareu:

3 partitures corals en PDF
3 guions harmònics d’acompanyament de les cançons
9 Audios d'estudi, de les veus per separat
3 Vídeos d'assaig de les cançons amb Messengers
3 Videos explicatius dels aspectes musicals de cada cançó
3 Videos de cançons cantades en directe pels cors que dirigeixo: Messengers, Esclat Gospel Singers, Goizargi Gospel Choir
Bonus: Video explicatiu de reflexions al voltant del Gospel

- - - Castellano

En cada capítulo se incluye el siguiente material:

3 partituras corales en PDF
3 guiones armónicos de acompañamiento de las canciones
9 Audios de estudio, de las voces por separado
3 Videos de ensayos de las canciones con Messengers
3 Videos explicativos de los aspectos musicales de cada canción
3 Videos de canciones cantadas en directo por los coros que dirijo: Messengers, Esclat Gospel Singers y Goizargi Gospel Choir
Bonus: Video explicativo de reflexiones alrededor del Gospel
Observaciones:
Metodologia:
Desenvolupar la plena atenció i concentració en el moment present a través d’un alt ritme d’aprenentatge i assimilació.
Integrar en la nostra idiosincràsia “occidental i blanca” un fet tan racial i de tradició com és el gospel d’arrel a través d’audicions i exercicis pràctics d’aplicació immediata.
Aprendre i sentir el gospel des de la implicació musical i emocional.

Metodología:
Desarrollar la plena atención y concentración en el momento presente a través de un alto ritmo de aprendizaje y asimilación.
Integrar en nuestra idiosincrasia "occidental y blanca" un hecho tan racial y de tradición como es el gospel de raíz a través de audiciones y ejercicios prácticos de aplicación inmediata.
Aprender y sentir el gospel desde la implicación musical y emocional.
Formadores
Ramon Escalé
  • Director, pianista, compositor i arranjador. Manresa 1959.

Sóc músic, en el sentit més ampli de la seva acepció, em sento músic, especialitzat en la diversitat, encara que finalment he trobat una música carregada d’espiritualitat, el Gospel, que colma les meves inquietuds musicals i personals.

El meu desig és acostar-lo a tothom, ajudar a la projecció del seu missatge universal i ajudar a assumir el paper imprescindible de la música a la nostra vida, no tan sols com a consumidors passius sinó com elements 100% actius.

Más información
Barcelona Gospel Messengers

Barcelona Gospel Messengers

Más información

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar tu experiencia y nuestros servicios, analizando la navegación en nuestro sitio web. Si continuas navegante consideraremos que aceptas su uso. Puedes obtener más información en nuestra Política de cookies.

Tancar text